joi, 22 august 2013

Spoturile anticorupţie promovate de Ministerul Educației si soldații de teracotă



Când toată lumea credea că ţara te vrea prost, Ministerul Educației Naționale (MEN) surprinde prin lansarea în media o unor spoturi publicitare ce o au că principală protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern şi care au ca principal scop conştientizarea elevilor despre faptul că "educația nu ți-o poți cumpăra".
Având în vedere evenimentele petrecute în acest an la sesiunea de bacalaureat, am putea spune că este mai mult decât bine venită această campanie! Doar că, după cum era de așteptat, analiştii politici făcuţi pe genunchi cât şi mai toți moderatorii neutrii au început să torpileze: ba că-s spoturile prea scurte, ba că nu sunt bine făcute sau că elevă din clip, decoltată şi cu haine mulate, pune o pată pe obrazul instituției.
Hai nu zău, pe bune acum! Să fie oare astea adevăratele motive?
Sau rechinii de pe piața agențiilor de publicitate şi-au trimis soldații de teracotă la TV să răzbune faptul că ministrul Remus Pricopie a realizat clipurile in-house şi le-a ocolit astfel casieriile în mod politicos! Cât despre vestimentaţia elevei din clip, vorbă lui Mircea Badea, trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul! Știm cu toții cum se îmbracă liceenii astăzi, şi asta nu-i neapărat un lucru rău. Dar cum e musai să găsim un nod în papură, trebuie speculat orice. Nu ştiu cum de-au iertat-o pe Maia Morgenstern, cum nu s-a găsit până acum niciun soldăţel care să spună ori că-i novice, ori că-i prea înaltă, ori cine știe ce altă bazaconie fără substanţă!
Dar cine știe, niciodată nu-i târziu... Campania e abia la început!
Sursa: adevarul.ro
Mesajele "Învățământul românesc nu e de vânzare" şi "Educaţia nu ţi-o poți cumpăra" sunt destul de puternice! Este datoria societății să încerce să corecteze anomaliile, dar după cum bine știm aceste mesaje vor fi recepţionate doar de cei care au urechi să audă! Pentru restul se va aplica principiul "aerul şi proştii nu se termină niciodată". Se vor constitui ca masă de manevră pentru liderii politici şi ca vaci de muls pentru multinaţionalele conduse de cei care au avut urechi să audă!

2 comentarii: