marți, 20 august 2013

Planeta s-a oprit în loc din cauza lui Cioabă!

E mare tam tam pe la mai toate televiziunile de ştiri mioritice. Regele rromilor a decedat într-un spital turcesc. Se-aude că doctorii turci ar fi încercat să-i ardă pe fii lui Cioabă la factură, însă cum s-au întâlnit faţă în faţă meşteri de anvergură în ale negocierii, stabilirea preţului corect s-a făcut ca-n bazar. Nici acum nu ne-am elucidat cine ar fi ieşit în câştig ...

Pe plan naţional lucrurile sunt şi mai încurcate. Ceremonia are loc la Sibiu şi Casa Regală Ţigănească anunţă cu surle şi trâmbiţe că vor participa peste o sută de mii de supuşi. Hotelierii sunt în delir, îşi freacă mâinile simţind clinchetul galbenilor din salbe. Autorităţile sunt în alertă dat fiind faptul că populaţia fostei capitale culturale europene se va opri în loc.

Cum se vede toată tărăşenia din exterior?

Spectaculos! Spectaculos la superlativ! Sirienii spre exemplu şi-au încetat revoltele absorbiţi fiind te transmisia ceremoniei prin satelit. Şi egiptenii s-au liniştit. Ei s-au oprit în loc să-i vadă pe sirieni cum s-au oprit din revolte pentru a se uita la TV. E un lanţ al slăbiciunilor, al acţiunii şi reacţiunii, un efect al aripilor de fluture privit prin ochii culturilor primitive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu