sâmbătă, 24 august 2013

În curând mai multe reţele de telefonie mobilă



Conform unui comunicat de presă dat publicităţii de două dintre cele mai mari companii de profil din România, Cosmote şi RCS&RDS, de curând s-a creat mediul propice apariţiei de noi concurenţi pe piaţa de telefonie mobilă şi servicii adiacente.
Concret oportunitatea constă în faptul că cei doi operatori îşi pun la dispoziţie reţelele, noii operatori având practic posibilitatea de a contracta un anumit volum de trafic pe care îl vor vinde clienţilor proprii.
Cosmote a anunţat o ofertă destul de flexibilă, ofertă despre care aşteptăm detalii în viitor, în timp ce RDS&RCS au optat pentru a stabili mai degraba o barieră în faţa potenţialei concurenţe. Pentru ca un operator nou să poată folosi infrastructura RDS&RCS trebuie să plătească o taxă de start în cuantum de 1.5 milioane euro, urmând ca lunar noua companie să plătească o taxă fixă de 8000 de euro, taxă ce va reprezenta administrarea contractului din punct de vedere tehnic şi comercial.
Vestea este relativ una îmbucurătoare, sperăm că pe viitor să apară mai mulţi concurenţi care să pună presiune pe preţuri în favoarea clienţilor finali, însă rămâne de văzut care va fi gradul de libertatea în ceea ce priveşte politica de preţuri dat fiind faptul că vor funcţiona într-o piaţă de tip oligopol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu