sâmbătă, 5 octombrie 2013

Ştiriştii cu puteri paranormale



Îmi pare rău că trebuie să aduc în discuţie subiecte tragice însă nu pot să nu trec cu vederea puterile de domeniul paranormalului cu care sunt dotaţi ştiriştii dâmboviţeni. Oricare ar fi postul pe care alegi să urmăreşti buletinul de ştiri îţi vor fi prezentate ultimele tragedii petrecute în România: studentă din provincie care a fost omorâtă în Bucureşti pe trecerea de pietoni de către şoferul beat, campionul la atletism de la Iaşi care a murit din cauza unei lovituri de pumn în figură şi fetiţa de 12 ani care a murit din cauza unui joc stupid, spânzurătoarea, jucat în realitate împreună cu prietena ei. Toate sunt adevărate tragedii şi trebuie tratate ca atare.
De apreciat cu adevărat gestul părinţilor de a accepta să doneze şi astfel să ajute alte persoane aflate în suferinţă, ajutându-i pe aceştia din urmă să scape de chinurile lungi ale dializei sau să-şi recapete vederea. Încă odată, gesturile sunt divine!
Dar să ne întoarcem la ştiriştii noştri. Oricare ar fi cazul, de fiecare dată se susţine că acest gest a fost făcut la dorinţa celor trecuţi în nefiinţă. Cum în aproape toate cazurile după accident pacienţii au intrat în comă rămâne un mister cum şi-au exprimat dorinţa în legătură cu alegerea de a fi donator. Şi totuşi fiecare prezentator ţine să sublinieze acest lucru! Mai mult decât atât în cazul studentei ni se spune că prietenul acesteia îi va îndeplini dorinţa de a fi incinerată!
Poate sunt eu de modă veche, poate în ultima vreme s-au schimbat discuţiile între copii şi părinţi sau între iubite şi iubiţi. Nu încerc să duc în derizoriu tragedia unor oameni dezvoltând această discuţie. În niciun caz! Probabil că din pun de vedere medical utilitatea acestor discuţi există însă nu le văd atât de gingaşe încă să le consider atât de normale în societatea românească. Admit că în funcţie de preocupările spirituale ale fiecărui individ aceste discuţii ar putea avea totuşi loc, însă îmi este imposibil să admit că toate cele trei persoane care au avut ghinionul să se afle în această postură tragică, aveau toate aceleaşi preocupării spirituale!
Rămân totuşi la părerea că rezolvarea enigmei constă în puterea paranormală a ştiriştilor. Dacă aţi dezlegat voi misterul ... poate mă luminaţi şi pe mine!

* imaginea folosita a fost aleasa din motive de design si nu are scopul de a atrage atentia asupra unui anumit post TV. 

4 comentarii:

  1. Stiristii ar face orice sa dea bine la public. Latura emotionala este mult prea puternica atunci cand prezinta un asemenea caz. De aceea toate buletinele de stiri vor incepe cu astfel de tragedii, pentru a capta atentia telespectatorilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un fel ma gandesc educa populatia, referitor la donarea organelor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iris, gasesc sustinerea ta destul de interesanta. Daca admitem faptul ca educatia este buna si in acelasi timp ca minciuna este rea, atunci educatia prin mincuna cum este? Buna sau rea?

    RăspundețiȘtergere