marți, 10 septembrie 2013

Împarte nişte CIANURĂ cu Guvernul


Cam aşa s-a dus pe Apa Sâmbetei probabil cea mai activă campanie de comunicare susţinută în ultimii 20 de ani în România. Zeci de milioane de euro, pentru o perioadă de şase ani, cheltuite pe spoturi filmate, spaţii publicitare sau pentru a trimite bloggeri şi jurnalişti la exploatarea Gabriel Resources din Noua Zeelandă.
Stau şi mă întreb dacă suntem totuşi o naţie sănătoasă la cap. Nu mă declar nici pro nici împotriva RMGP, dar nu înţeleg cum aceeaşi populaţie nu a avut nimic contra exploatării prin aceeaşi metodă, cea a ceanurarii, la Certej de către Eldorado Gold Corporation. Pentru acest proiect acordul de mediu a fost eliberat pe 9 iulie de către Protecţia Mediului Timişoara. Şi nu, să nu vă închipuiţi probabil că exploatarea de la Certej este insignifiantă. Nu, exploatare de la Certej este prima exploatare a aurului pe scară largă pe bază de cianuri din România!!! Sau poate somnul naţiuni se datorează faptului că Eldorado Gold Corporation au mers pe vârful degetelor fără a face mare tam tam cu ultra super mega campanii de comunicare?!
Vă invit să vizionaţi mai jos câteva din spoturile prin intermediul cărora Gabriel Resources a încercat să convingă România de viabilitatea proiectului:


























4 comentarii:

  1. Mi e rusine( si e un cuvant muuult prea blind) ca sunt romanca din multe,mult prea multe pcte de vedere!maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca se poate ajunge la o solutie de compromis pentru a impaca ambele tabere, dar nu se doreste acest lucru. Trebuie sa studiem atent atat lucrurile pozitive cat si cele negative ale exploatarii de la Rosia Montana.

    RăspundețiȘtergere
  3. Știi cum e în țara asta? Dacă un prost și un deștept vorbesc în același timp, prostul o să fie ascultat. Pentru că el promite mult bine dar face numai prostii și rău, iar cel deștept conștientizează că ceva este în neregulă și vrea să se opună, ne-promițând nimic...de aceea românul îl alege pe cel care promite. Vrem cianură, mâncăm cianură, vrem dreptate facem proteste. Pentru bani suntem în stare să ne omorâm unii pe alții. Halal educație avem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari ca ai scos tag-ul de pe trucajul cu Cola.

    RăspundețiȘtergere